Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2023
- ISBN: 9788381517942
- Ilość stron: 192
- Format: 16.2x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kuchnia wegańska na cztery pory roku - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.
Znajdziesz tu informacje o:
– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia
oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Mińska 25
03-808 Warszawa (Polska)
tel: 22 870 60 46
email: handlowy@rm.com.pl
Szczegóły: Kuchnia wegańska na cztery pory roku - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Tytuł: Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381517942
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 192
Format: 16.2x23.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje: Kuchnia wegańska na cztery pory roku - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska (10)
- Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku (RM) - Miękka
- Lunchbox Zdrowe i smaczne posiłki do pracy (RM) - Miękka
- Dieta w ciązy Zdrowe przepisy na 9 miesięcy (RM) - Miękka
- Jak czytać i rozumieć etykiety (RM) - Miękka
- Kuchnia wegańska na cztery pory roku (RM) - Miękka
- Lunchbox Zdrowe i smaczne posiłki do pracy (RM) - Miękka
- Fit desery Na słodko bez cukru (RM) - Miękka
- Żywienie dziecka w pierwszym roku życia (RM) - Miękka
- BLW Metoda żywieniowa. Daj dziecku wybór (RM) - Miękka
- Domowe kiszonki (RM) - Miękka