Ekonomiczno-społeczne uwarunkowania konkurencyjności produkcji owczarskiej
Tomasz Rokicki
Ekonomiczno-społeczne uwarunkowania konkurencyjności produkcji owczarskiej
Tomasz Rokicki
- Wydawnictwo: PWE
- Rok wydania: 2024
- ISBN: 9788320825909
- Ilość stron: 244
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Ekonomiczno-społeczne uwarunkowania konkurencyjności produkcji owczarskiej - Tomasz Rokicki
Owce są nieodłącznie związane z życiem człowieka. Zostały udomowione jako pierwsze zwierzęta gospodarskie. Wraz z upływem czasu owce były w różny sposób użytkowane, w zależności od uwarunkowań przyrodniczych i społecznych. Wiele istniejących systemów produkcji owczarskiej ma charakter tradycyjny, niezmienny od kilkuset lat. Współcześnie owce dostarczają wielu cennych produktów oraz usług ważnych z punktu widzenia społeczno-gospodarczego, co też ma wpływ na uwarunkowania społeczno-ekonomiczne konkurencyjności produkcji owczarskiej.
Monografia jest wynikiem przemyśleń i reakcji autora na problemy związane z produkcją owczarską. Jest to działalność ważna, ale często społeczeństwo nie jest świadome roli owiec. Dlatego celem jest też wskazanie najważniejszych aspektów konkurencyjności dla produkcji owczarskiej w sposób bardzo kompleksowy. Autor ma nadzieję, że monografia przyczyni się do spopularyzowania wiedzy o znaczeniu owiec w życiu człowieka.
Szczegóły: Ekonomiczno-społeczne uwarunkowania konkurencyjności produkcji owczarskiej - Tomasz Rokicki
Tytuł: Ekonomiczno-społeczne uwarunkowania konkurencyjności produkcji owczarskiej
Autor: Tomasz Rokicki
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320825909
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 244
Oprawa: Miękka