Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej

Książka

Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej

  • Wydawnictwo: Wolters Kluwer
  • Rok wydania: 2009
  • ISBN: 9788376016672
  • Ilość stron: 296
  • Format: 16.7x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 52,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 52,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej - Taczanowski Maciej

Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności.

Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.

Adresaci:

Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.



Stan prawny na 1 lipca 2009 roku


Szczegóły: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej - Taczanowski Maciej

Tytuł: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Autor: Taczanowski Maciej
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
ISBN: 9788376016672
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 296
Format: 16.7x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.39 kg


Recenzje: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej - Taczanowski Maciej

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×