Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Taczanowski Maciej
Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Taczanowski Maciej
- Wydawnictwo: Wolters Kluwer
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 9788376016672
- Ilość stron: 296
- Format: 16.7x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej - Taczanowski Maciej
Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności.
Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.
Adresaci:
Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.
Stan prawny na 1 lipca 2009 roku
Szczegóły: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej - Taczanowski Maciej
Tytuł: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Autor: Taczanowski Maciej
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
ISBN: 9788376016672
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 296
Format: 16.7x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.39 kg