Kresowy tygiel kulinarny Kuchnia białoruska
Andrzej Fiedoruk
Kresowy tygiel kulinarny
Kuchnia białoruska
Andrzej Fiedoruk
- Wydawnictwo: Zysk i S-ka
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788375065909
- Ilość stron: 264
- Format: 16.0x24.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kresowy tygiel kulinarny - Andrzej Fiedoruk
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Zysk i S-ka Wydawnictwo
ul. Wielka 10
61-774 Poznań (PL)
tel: 616 706 619
email: recepcja@zysk.com.pl
Szczegóły: Kresowy tygiel kulinarny - Andrzej Fiedoruk
Tytuł: Kresowy tygiel kulinarny
Podtytuł: Kuchnia białoruska
Autor: Andrzej Fiedoruk
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
ISBN: 9788375065909
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 264
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.46 kg
Recenzje: Kresowy tygiel kulinarny - Andrzej Fiedoruk
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Andrzej Fiedoruk (7)
- Alkoholowe dzieje świata (Księży Młyn) - twarda
- Krwawe tropy (Stowarzyszenie Dorzecze) - Miękka
- Sekrety jedzenia (Księży Młyn) - Twarda
- Uczta szubrawców (Księży Młyn) - Brak
- Historia kuchni polowej. (SBM) - Twarda
- Kuchnia podlaska. Litewska-białoruska-ukraińska... (Fundacja Sąsiedzi) -
- Jak dawniej jadano (RM) - Miękka