Kresowy tygiel kulinarny Kuchnia białoruska
Andrzej Fiedoruk
Kresowy tygiel kulinarny
Kuchnia białoruska
Andrzej Fiedoruk
- Wydawnictwo: Zysk i S-ka
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788375065909
- Ilość stron: 264
- Format: 16.0x24.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kresowy tygiel kulinarny - Andrzej Fiedoruk
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.
Szczegóły: Kresowy tygiel kulinarny - Andrzej Fiedoruk
Tytuł: Kresowy tygiel kulinarny
Podtytuł: Kuchnia białoruska
Autor: Andrzej Fiedoruk
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
ISBN: 9788375065909
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 264
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.46 kg