Kulinarny Kaukaz smaki tradycje receptury
Kulinarny Kaukaz smaki tradycje receptury
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788375443240
- Ilość stron: 226
- Format: 22.0x28.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kulinarny Kaukaz smaki tradycje receptury
Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku; nie zapomina się również świątecznych posiłków, w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw.
Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem: prawdziwi macho ostre mięsne jadła, wegetarianie oryginalne potrawy z warzyw i owoców, łakomczuchy rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum, pachława i kurabje.
Szczegóły: Kulinarny Kaukaz smaki tradycje receptury
Tytuł: Kulinarny Kaukaz smaki tradycje receptury
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443240
Język oryginału: rosyjski
Tłumacz: Skiba Rozalia
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 226
Format: 22.0x28.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.17 kg