Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2018
- ISBN: 9788320041484
- Ilość stron: 280
- Format: 20.5x14.5cm
- Oprawa: miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
W niniejszej publikacji obok zawartości węglowodanów zamieszczono wskaźniki dla indeksu glikemicznego (IG) oraz ładunku glikemicznego (ŁG) w produktach spożywczych. Uwzględnianie tych wskaźników odgrywa ważną rolę w żywieniu osób z nadwagą, otyłością, a także z zaburzeniami przemiany lipidowej, u chorych na cukrzycę i choroby układu krążenia. Książka z pewnością przyda się do planowania jadłospisów także osobom zdrowym, jeśli chcą odżywiać się racjonalnie.
Szczegóły: Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Tytuł: Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze
Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320041484
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 280
Format: 20.5x14.5cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.3 kg
Recenzje: Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda (6)
- Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - miękka
- Liczmy kalorie (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawodu (WSiP) - Miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WSiP) - miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Tabele składu i wartości odżywczej żywności (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka