Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda,
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda,
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2019
- ISBN: 9788302181931
- Oprawa: miękka
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda,
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r.
Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.
Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.
Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
Szczegóły: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda,
Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe
Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Producent: WSiP
ISBN: 9788302181931
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2019
Oprawa: miękka
Recenzje: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda,
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, (7)
- Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - miękka
- Liczmy kalorie (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawodu (WSiP) - Miękka
- Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WSiP) - miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Tabele składu i wartości odżywczej żywności (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka