Liczmy kalorie
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Liczmy kalorie
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2017
- ISBN: 9788320043037
- Ilość stron: 320
- Format: 17.0x12.0cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Liczmy kalorie - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Książka w wygodnym, kieszonkowym wydaniu jest przeznaczona dla osób, które stosują dietę niskoenergetyczną. Autorki omawiają grupy produktów spożywczych i ich udział w codziennej diecie, a także zapotrzebowanie na energię, białko, węglowodany i tłuszcze w zależności od płci i wieku. Dla czytelników dbających o swój wygląd i przestrzegających ściśle parametrów podano sposób obliczenia BMI, czyli wskaźnika masy ciała. W tabelach można znaleźć wartość odżywczą popularnych produktów spożywczych wyrażoną w gramach i porcjach, co ułatwia korzystanie z tabel na co dzień. W trzecim, uaktualnionym wydaniu książki - zgodnie z nowymi krajowymi oraz wspólnotowymi przepisami prawnymi do obliczania wartości energetycznej - zastosowano współczynnik przeliczeniowy dla błonnika pokarmowego.
Szczegóły: Liczmy kalorie - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Tytuł: Liczmy kalorie
Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320043037
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 320
Format: 17.0x12.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.23 kg
Recenzje: Liczmy kalorie - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda (7)
- Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - miękka
- Liczmy kalorie (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawodu (WSiP) - Miękka
- Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WSiP) - miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Tabele składu i wartości odżywczej żywności (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka