Przetwory. Ponad 100 przepisów

Książka

Przetwory. Ponad 100 przepisów

  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 9788375885446
  • Ilość stron: 224
  • Format: 16.5x20.5 cm
  • Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 19,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 19,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przetwory. Ponad 100 przepisów - Elżbieta Adamska

Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.


Szczegóły: Przetwory. Ponad 100 przepisów - Elżbieta Adamska

Tytuł: Przetwory. Ponad 100 przepisów
Autor: Elżbieta Adamska
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788375885446
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 224
Format: 16.5x20.5 cm
Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
Waga: 0.68 kg


Recenzje: Przetwory. Ponad 100 przepisów - Elżbieta Adamska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: