HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni
Budzyńska Agnieszka
HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni
Budzyńska Agnieszka
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 8374260319
- Ilość stron: 151
- Format: 21.0x29.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni - Budzyńska Agnieszka
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzić ich analizę, ustalić źródło i przyczyny zagrożeń, a także określić środki umożliwiające ich kontrolę, czyli procedury i instrukcje, oraz wyznaczyć punkty kontrolne i krytyczne punkty kontrolne w każdej cukierni. Niniejszy materiał jest prezentacją identyfikacji i analizy zagrożeń przedstawioną na przykładzie trzech produktów: babki drożdżowej, ciastka francuskiego i lodów. Winien być traktowany jako wzór, dzięki któremu w oparciu o własne instrukcje technologiczne (schematy blokowe procesu technologicznego) stworzyć można własną dokumentację.
Szczegóły: HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni - Budzyńska Agnieszka
Tytuł: HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni
Autor: Budzyńska Agnieszka
Wydawnictwo: ODDK
Kod paskowy: 9788374260312
ISBN: 8374260319
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 151
Format: 21.0x29.5cm
Oprawa: Miękka