Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych Podręcznik
Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna
Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych Podręcznik
Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788302141072
- Ilość stron: 342
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych Podręcznik - Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Omówiono w nim techniczne podstawy wyposażenia w gastronomii (materiały konstrukcyjne, opakowania w gastronomii, podstawy rysunku technicznego, podstawy maszynoznawstwa oraz instalacje w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych), wykorzystania wyposażenia technicznego w procesie technologicznym (obróbka wstępna i termiczna, sporządzanie i ekspedycja napojów, chłodzenie i magazynowanie, transport i utrzymanie czystości) oraz projektowania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych.
Szczegóły: Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych Podręcznik - Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna
Tytuł: Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych Podręcznik
Autor: Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141072
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 342
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.485 kg