Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA
Magdalena Kaźmierczak
Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA
Magdalena Kaźmierczak
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788302141157
- Ilość stron: 304
- Format: 17,6x25 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA - Magdalena Kaźmierczak
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,cukiernik" w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:- znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;- procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;- opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;- organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;- normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;- charakterystyki surowców cukierniczych;- charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ,,cukiernik".
Szczegóły: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA - Magdalena Kaźmierczak
Tytuł: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA
Autor: Magdalena Kaźmierczak
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141157
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 304
Format: 17,6x25 cm
Oprawa: broszurowa
Recenzje: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA - Magdalena Kaźmierczak
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Kaźmierczak (4)
- Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - miękka
- Technologie produkcji cukierniczej. Produkcja wyrobów cukierniczych. Kwalifikacja SPC.01 (WSiP) - Miękka
- Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - miękka
- Zbiór zadań z gastronomii (WSiP) - miękka