Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA

Książka

Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2013
  • ISBN: 9788302141157
  • Ilość stron: 304
  • Format: 17,6x25 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 41,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 41,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA - Magdalena Kaźmierczak

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,cukiernik" w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:- znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;- procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;- opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;- organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;- normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;- charakterystyki surowców cukierniczych;- charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ,,cukiernik".


Szczegóły: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA - Magdalena Kaźmierczak

Tytuł: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA
Autor: Magdalena Kaźmierczak
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141157
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 304
Format: 17,6x25 cm
Oprawa: broszurowa


Recenzje: Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA - Magdalena Kaźmierczak

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×