Zbiór zadań z gastronomii
Magdalena Kaźmierczak
Zbiór zadań z gastronomii
Magdalena Kaźmierczak
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2018
- ISBN: 9788302173714
- Ilość stron: 96
- Format: 17 x 24,5 cm
- Oprawa: miękka
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Zbiór zadań z gastronomii - Magdalena Kaźmierczak
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.
Odpowiedzi do zadań są dostępne w Klubie Nauczyciela.
Szczegóły: Zbiór zadań z gastronomii - Magdalena Kaźmierczak
Tytuł: Zbiór zadań z gastronomii
Autor: Magdalena Kaźmierczak
Producent: WSiP
ISBN: 9788302173714
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok produkcji: 2018
Ilość stron: 96
Format: 17 x 24,5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.18 kg
Recenzje: Zbiór zadań z gastronomii - Magdalena Kaźmierczak
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Kaźmierczak (4)
- Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - miękka
- Technologie produkcji cukierniczej. Produkcja wyrobów cukierniczych. Kwalifikacja SPC.01 (WSiP) - Miękka
- Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - miękka
- Zbiór zadań z gastronomii (WSiP) - miękka