Atlas ziół Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących

Książka

Atlas ziół
Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących

  • Wydawnictwo: SBM
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788378458609
  • Ilość stron: 192
  • Format: 17.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 29,96 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,96 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Atlas ziół - Aleksandra Halarewicz

Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.


Szczegóły: Atlas ziół - Aleksandra Halarewicz

Tytuł: Atlas ziół
Podtytuł: Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Autor: Aleksandra Halarewicz
Wydawnictwo: SBM
Seria: WADEMEKUM
ISBN: 9788378458609
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 192
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.77 kg


Recenzje: Atlas ziół - Aleksandra Halarewicz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Bardzo przydatna książka dla pasjonatów i nie straszy ceną. To co w niej znajdziemy to 120 gatunków jadalnych ziół opisanych poprzez : występowanie i uprawa, cechy morfologiczne, biologia i ekologia, zastosowanie, ciekawostka. Zaczynając na znanej nam bazylii, a kończąc na ziarnopłonie wiosennym. Często do niej zaglądam. Nie ma w niej przepisów kulinarnych, raczej opis np. "do lemoniady, dodatek do ciasta, zup i omletów". 2017-04-28 23:44:49


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: