Atlas ziół Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Aleksandra Halarewicz
Atlas ziół
Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Aleksandra Halarewicz
- Wydawnictwo: SBM
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788378458609
- Ilość stron: 192
- Format: 17.0x25.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Atlas ziół - Aleksandra Halarewicz
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.
Szczegóły: Atlas ziół - Aleksandra Halarewicz
Tytuł: Atlas ziół
Podtytuł: Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Autor: Aleksandra Halarewicz
Wydawnictwo: SBM
Seria: WADEMEKUM
ISBN: 9788378458609
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 192
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.77 kg
Recenzje: Atlas ziół - Aleksandra Halarewicz
Bardzo przydatna książka dla pasjonatów i nie straszy ceną. To co w niej znajdziemy to 120 gatunków jadalnych ziół opisanych poprzez : występowanie i uprawa, cechy morfologiczne, biologia i ekologia, zastosowanie, ciekawostka. Zaczynając na znanej nam bazylii, a kończąc na ziarnopłonie wiosennym. Często do niej zaglądam. Nie ma w niej przepisów kulinarnych, raczej opis np. "do lemoniady, dodatek do ciasta, zup i omletów".PolakinK 2017-04-28 23:44:49