W piekarni Pięciu Przemian Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
Czelej Anna
W piekarni Pięciu Przemian
Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
Czelej Anna
- Wydawnictwo: Vivante
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788365170026
- Ilość stron: 192
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: W piekarni Pięciu Przemian - Czelej Anna
Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem lub podpłomyki ryżowe oto przepisy, które sprawią, że na twoim stole już zawsze będzie gościło zdrowe i pyszne pieczywo.
Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa. W niniejszej publikacji prezentuje 80 przepisów na chleby, bułki, tarty, krakersy, wśród których ponad 60 to przepisy na wypieki bezglutenowe.
Jeśli nie możesz obejść się bez smaku świeżego chleba z chrupiącą skórką i chcesz spróbować swych sił w samodzielnym pieczeniu, sięgnij do niniejszej publikacji, dzięki której poznasz przepisy na aromatyczne i zdrowe pieczywo.
Rozsmakuj się w domowych wypiekach prosto z piekarni Pięciu Przemian!
Szczegóły: W piekarni Pięciu Przemian - Czelej Anna
Tytuł: W piekarni Pięciu Przemian
Podtytuł: Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
Autor: Czelej Anna
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365170026
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 192
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.286 kg
Recenzje: W piekarni Pięciu Przemian - Czelej Anna
Z kolei jeśli chodzi o Piekarnię Pięciu Przemian to jestem w stanie powiedzieć, że to naprawdę niemałe odkrycie, w szczególności dla osób, które nie mogą jeść produktów zawierających gluten. Anna Czelej przedstawia nam w książce ponad 60 przepisów na chleby, przekąski, bułki i przekąski nie zawierające ani grama glutenu. Co więcej, powiem, że robiłam krakersy ziemniaczano- kukurydziane (str 122-123 ) z tej książki i są przefantastyczne. Fakt, że trzeba się trochę naprodukować, bo to się samo nie zrobi, ale warto. Przyznam szczerze, po spróbowaniu bezglutenowego makaronu, już wątpiłam w samą ideę odstawienia produktów zawierających gluten, ale po przeczytaniu tych przepisów, wypróbowaniu jednego, drugi w drodze – jeszcze raz to przemyślę. Zresztą nie musicie się bać. To, że coś jest bezglutenowe, nie znaczy gorsze! Wystarczy spojrzeć na zdjęcia w Piekarni i już człowiek ma ochotę to wszystko upiec. Jeśli o mnie chodzi o ta książka jest godna polecenia dla każdego kto potrzebuje urozmaicenia w diecie bezglutenowej.Przyczajony Hasacz - bigdwarf.wordpress.com 2016-06-30 12:35:43