Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
Joanna Ewa Kowalska
Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia
Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
Joanna Ewa Kowalska
- Wydawnictwo: Format-AB
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788389184658
- Ilość stron: 178
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia - Joanna Ewa Kowalska
Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.
Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.
Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.
Szczegóły: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia - Joanna Ewa Kowalska
Tytuł: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia
Podtytuł: Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
Autor: Joanna Ewa Kowalska
Wydawnictwo: Format-AB
ISBN: 9788389184658
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 178
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.295 kg