Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

Książka

Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia
Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

  • Wydawnictwo: Format-AB
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788389184658
  • Ilość stron: 178
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 26,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 26,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia - Kowalska Joanna Ewa

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.

Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.

Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.


Szczegóły: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia - Kowalska Joanna Ewa

Tytuł: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia
Podtytuł: Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
Autor: Kowalska Joanna Ewa
Wydawnictwo: Format-AB
ISBN: 9788389184658
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 178
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.295 kg


Recenzje: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia - Kowalska Joanna Ewa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×