Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

, ,

Książka

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

, ,

  • Wydawnictwo: Rea
  • Rok wydania: 2014
  • ISBN: 8371414692
  • Ilość stron: 220
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 40,40 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 40,40 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.


Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podtytuł: Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Autor: Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371414695
ISBN: 8371414692
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2

MEN: 46/03
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 220
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.445 kg


Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×