Dania z Prowansji
Michel Montignac
Dania z Prowansji
Michel Montignac
- Wydawnictwo: Artvitae
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788388108143
- Ilość stron: 324
- Format: 14.6x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Dania z Prowansji - Michel Montignac
Książka ta jest niezbędnym uzupełnieniem dla tych, którzy przyjęli zasady ?wykwintnej, a przy tym zdrowej kuchni" Michela Montignac.
Adresowana jest zatem do wszystkich, którzy pomimo braku czasu na przygotowywanie posiłków (także na uroczyste okazje) zadają sobie jednak trud gotowania potraw zdrowych, aromatycznych, należących do kuchni wykwintnej. Ponad 200 przepisów, które zawiera niniejsza książka, wywodzi się przede wszystkim z kuchni śródziemnomorskiej, oficjalnie uznanej za najlepszą kuchnię na świecie. Według nich można szybko przygotować dania proste, zdrowe, smaczne i pożywne. Do przyrządzania potraw zawartych w tym poradniku,
z wyjątkiem kilku, używa się tanich i ogólnie dostępnych produktów spożywczych.
Szczegóły: Dania z Prowansji - Michel Montignac
Tytuł: Dania z Prowansji
Autor: Michel Montignac
Wydawnictwo: Artvitae
ISBN: 9788388108143
Tytuł oryginału: RECETTES ET MENUS MONTIGNAC TOME II LES RECETTES PROVANCALES DE MONTIGNAC
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Kawczyńska Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 324
Format: 14.6x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.405 kg