Twój domowy włoski chleb Przepisy z różnych regionów

Książka

Twój domowy włoski chleb
Przepisy z różnych regionów

  • Wydawnictwo: CeDeWu
  • Rok wydania: 2018
  • ISBN: 9788375569988
  • Ilość stron: 224
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 49,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli

- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu

- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne

- Wiele najnowszych przepisów

Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!

OMÓWIONE TEMATY:

- Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty

- Podstawy pieczenia chleba

- Ciasto i jego rośnięcie

- Receptura podstawowa

- Dobór mąki

- Triki, aby ciasto lepiej rosło

- Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia

- Porady praktyczne jak piec chleb w domu

- Receptury potraw z chleba

Kraj produkcji: Polska

Producent:
CeDeWu Sp. z o.o.
ul. Żurawia 47/49
00-680 Warszawa (Polska)
tel: 22 374 90 20
email: redakcja@cedewu.pl


Szczegóły: Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli

Tytuł: Twój domowy włoski chleb
Podtytuł: Przepisy z różnych regionów
Autor: Alessandro Valli
Wydawnictwo: CeDeWu
ISBN: 9788375569988
Tytuł oryginału: Il tuo pane fatto in casa
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Łucki Zbigniew
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 224
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.452 kg


Recenzje: Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: