Twój domowy ser Sery pochodzące z Włoch i reszty świata

Książka

Twój domowy ser
Sery pochodzące z Włoch i reszty świata

  • Wydawnictwo: CeDeWu
  • Rok wydania: 2018
  • ISBN: 9788381020374
  • Ilość stron: 198
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 49,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Twój domowy ser - Alessandro Valli

- Podstawowa metoda przygotowania sera

- Sery włoskie i z innych krajów

- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety

Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.

W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.

OMÓWIONE TEMATY: 

-Wyposażenie do produkcji sera w domu 

-Podstawowe składniki sera 

-Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty 

-Zaawansowane metody produkcji 

-Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert 

-Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu


Szczegóły: Twój domowy ser - Alessandro Valli

Tytuł: Twój domowy ser
Podtytuł: Sery pochodzące z Włoch i reszty świata
Autor: Alessandro Valli
Wydawnictwo: CeDeWu
ISBN: 9788381020374
Tytuł oryginału: Il tuo formaggio fatto in casa
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Zbigniew Łucki
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 198
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Twój domowy ser - Alessandro Valli

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Twój domowy ser - Alessandro Valli



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: