Bez jaj. Roślinna cukiernia
Agata Wilkowska
Bez jaj. Roślinna cukiernia
Agata Wilkowska
- Wydawnictwo: Publicat
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788327125347
- Ilość stron: 192
- Format: 19.0 x 24.0 cm
- Oprawa: Miękka
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Bez jaj. Roślinna cukiernia - Agata Wilkowska
#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan!
„Czy można połączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, że jak najbardziej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!” - Orestes „Everyday Hero” Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt
„Bez jaj – prościej nie można. Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała mnóstwo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez składników pochodzenia zwierzęcego. Książka szczególnie spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni. Mnie zachwyca też świetna szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!” - Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”
„To, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, że muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami! Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Wiele prze-pisów jest tak prostych, że szybko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i wziąć na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię. Czego chcieć więcej?” - Joanna Wlazło – redaktor magazynu „Vege”, Fundacja Viva!
„Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać – przepisy i zdjęcia z tej książki sprawią, że poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu”. - Weronika Potepa – dyrektor kreatywna magazynu „V mag”, od 5 lat mieszka w Berlinie
Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy elitarne. Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce, ale również do tworzenia własnych kombinacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek. Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy. Cukiernictwo jest trochę magią, ale gwarantuję Ci, że szybko opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, ale i swoich bliskich. Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast. Właśnie to jest najlepsze!
Autorka
-----------
Agata Wilkowska – rocznik ’88, nieokiełznana w swoich pasjach, samozwańcza wegańska cukierniczka. Miesza, kręci, uciera, dekoruje. Rozbija utarte schematy, udowadniając, że pieczenie roślinne nie jest ani trudne, ani nudne. Uwielbia „podrabiać” tradycyjne wypieki, a tym samym uszczęśliwiać i zaskakiwać wszystkich łakomczuchów.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Publicat S.A.
ul. Chlebowa 24
61-003 Poznań (Polska)
tel: 616529252
email: publicat@publicat.pl
Szczegóły: Bez jaj. Roślinna cukiernia - Agata Wilkowska
Tytuł: Bez jaj. Roślinna cukiernia
Autor: Agata Wilkowska
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125347
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 19.0 x 24.0 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.575 kg
Recenzje: Bez jaj. Roślinna cukiernia - Agata Wilkowska
Podobne do: Bez jaj. Roślinna cukiernia - Agata Wilkowska
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna