Kuchniokracja. Deserownik
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchniokracja. Deserownik
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Wydawnictwo: Publicat
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788327125453
- Ilość stron: 208
- Format: 16.5x24.0 cm
- Oprawa: twarda
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
„Tytuł książki jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi.
Nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo...”
Autorka
Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, kulturoznawca i autorka nagradzanych książek (m.in.: „Japońskie słodycze”, „Tradycje kulinarne Korei” oraz „Tradycje kulinarne Finlandii”). Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
„Tradycyjne wypieki w nowej odsłonie. Przekonasz się, że pieczenie może być proste i przyjemne!”
Marta Mach – redaktor naczelna magazynu „Zwykłe Życie”
„Podróże, oprócz uniesień duchowych, to również, a może przede wszystkim, przygoda kulinarna. Odkrywanie innych kultur to poznawanie ich smaków. Dzięki tej książce możecie doświadczyć ich również w swoich domach”.
Łukasz Nowak – założyciel klubu podróżników Soliści
Kraj produkcji: Polska
Producent:
fragment (PDF 581 KB)
Publicat S.A.
ul. Chlebowa 24
61-003 Poznań (Polska)
tel: 616529252
email: publicat@publicat.pl
Szczegóły: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tytuł: Kuchniokracja. Deserownik
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125453
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 208
Format: 16.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.68 kg
Recenzje: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Tomaszewska-Bolałek (10)
- Tradycje kulinarne Japonii (Hanami) - Kartonowa Foliowana
- Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii (Hanami) - Miękka
- Japońskie słodycze (Hanami) - Twarda z obwolutą
- Tradycje kulinarne Korei (Hanami) - Twarda
- Kuchniokracja. Deserownik (Publicat) - twarda
- Tradycje kulinarne Szwecji (Hanami) - miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Norwegii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Polski (Hanami) - Zintegrowana
- Tradycje kulinarne Danii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Polish Culinary Paths (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami