Regionalna kuchnia polska
Regionalna kuchnia polska
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788377072981
- Ilość stron: 192
- Format: 20.8x27.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Regionalna kuchnia polska
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych ? zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Spróbujcie ugotować wielkopolskie pyry z gzikiem, zrazy po warszawsku albo góralską kwaśnicę, a na deser upieczcie śląski kołocz.
Szczegóły: Regionalna kuchnia polska
Tytuł: Regionalna kuchnia polska
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377072981
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 20.8x27.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.99 kg