Wielka księga jogurtów. Ponad 200 przepisów jak zrobić domowy jogurt i wykorzystać go w zdrowych posiłkach

Książka

Wielka księga jogurtów.
Ponad 200 przepisów jak zrobić domowy jogurt i wykorzystać go w zdrowych posiłkach

  • Wydawnictwo: Laurum
  • Rok wydania: 2019
  • ISBN: 9788380875388
  • Ilość stron: 342
  • Format: 17.8x25.4cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Wielka księga jogurtów. - Pat Crocker

Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko ze świeżego mleka i naturalnych dodatków!



Producenci komercyjnych jogurtów prześcigają się w wymyślaniu najróżniejszych kombinacji rodzajów i smaków, przeważnie przez dodawanie składników o wątpliwej wartości odżywczej. Tymczasem samodzielne przygotowanie tego produktu jest dziecinnie proste – wystarczy kilka chwil, by zapełnić nim całą lodówkę.



3 SKŁADOWE DOMOWEGO JOGURTU

Tylko co zrobić, by szybko i tanio otrzymać zdrowy i pełnowartościowy jogurt? Wystarczy odpowiednio dopasować trzy główne czynniki: świeże mleko, żywe kultury bakterii i temperaturę. A ponieważ to ty decydujesz o wszystkich dodatkach, masz kontrolę nad tym, jakie będą proporcje płynów (mleka krowiego, owczego czy koziego), cukru i tłuszczu. Poza tym domowy jogurt nie zawiera żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych barwników czy dodatków smakowych.



Autorka bestsellerów, Pat Crocker, podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu również bardziej oryginalne propozycje, jak np. jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki.



200 POMYSŁÓW NA DANIA

W książce czeka na ciebie także ponad 200 pomysłów na dania, w których wykorzystuje się zdrowotny potencjał jogurtu. Przepisy te nawiązują do tradycji kuchni włoskiej, greckiej, tureckiej czy bałtyckiej i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, witamin i dużą ilością składników mineralnych.



Wykorzystaj w kuchni wyjątkowe atuty jogurtów i przygotuj m.in.:

  - Korzenną salsę gruszkową,

  - Aioli z awokado,

  - Zupę ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry,

  - Malinowe krówki,

  - Cytrynowe ciasto jogurtowe.



O ZDROWIU

Wielka księga jogurtów zawiera również część poświęconą zdrowiu ludzkiego organizmu. Pat Crocker opisuje siedem głównych układów w naszym ciele. Wyjaśnia, na czym polega ich rola, wskazuje najczęstsze problemy i dolegliwości oraz podpowiada, w jaki sposób można zmieniać dietę i styl życia, aby każdy z nich funkcjonował optymalnie.

 

Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.


Szczegóły: Wielka księga jogurtów. - Pat Crocker

Tytuł: Wielka księga jogurtów.
Podtytuł: Ponad 200 przepisów jak zrobić domowy jogurt i wykorzystać go w zdrowych posiłkach
Autor: Pat Crocker
Wydawnictwo: Laurum
ISBN: 9788380875388
Tytuł oryginału: The Yogurt Bible
Tłumacz: Witkowska Magda
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 342
Format: 17.8x25.4cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.8 kg


Recenzje: Wielka księga jogurtów. - Pat Crocker

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Wielka księga jogurtów. - Pat Crocker



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: