Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
Longina Borkowicz
Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
Longina Borkowicz
- Producent: Format-AB
- Rok produkcji: 2020
- ISBN: 9788389184887
- Ilość stron: 152
- Format: 21 x 29 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02 - Longina Borkowicz
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z ROZPORZDZENIEM MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego.
Repetytorium przeznaczone jest dla uczniów branżowej szkoły pierwszego stopnia w zawodzie kucharz, uczniów technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych w kwalifikacji HGT.02. oraz wszystkich, którzy chcą poznawać sztukę kulinarną.
Celem repetytorium jest teoretyczne powtórzenie kluczowych zagadnień w obszarze tematycznym oraz wykonanie zadań praktycznych związanych z teorią. Większość zadań praktycznych to ćwiczenia gastronomiczne stopniowo odkrywające techniki i sztukę kulinarną. Przepisy kulinarne zaprezentowane są przejrzyście i czytelnie. Uwzględniają zapotrzebowanie ilościowe surowców, łatwy dostęp surowców, narzędzia niezbędne do wykonania zadania, polską tradycję, nowe trendy kulinarne, a także nowoczesny wpływ na żywienie człowieka. Każdy dział materiału edukacyjnego zawiera ciekawostki i wskazówki, które mogą być pomocne w kształceniu gastronomicznym.
Pracownia gastronomiczna zostanie wydana w trzech częściach.
Szczegóły: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02 - Longina Borkowicz
Tytuł: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
Autor: Longina Borkowicz
Producent: Format-AB
ISBN: 9788389184887
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2020
Ilość stron: 152
Format: 21 x 29 cm
Oprawa: broszurowa