Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02

Podręcznik

Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02

  • Producent: Format-AB
  • Rok produkcji: 2020
  • ISBN: 9788389184887
  • Ilość stron: 152
  • Format: 21 x 29 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 45,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 45,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02 - Longina Borkowicz

Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z ROZPORZDZENIEM MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego.



Repetytorium przeznaczone jest dla uczniów branżowej szkoły pierwszego stopnia w zawodzie kucharz, uczniów technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych w kwalifikacji HGT.02. oraz wszystkich, którzy chcą poznawać sztukę kulinarną.

Celem repetytorium jest teoretyczne powtórzenie kluczowych zagadnień w obszarze tematycznym oraz wykonanie zadań praktycznych związanych z teorią. Większość zadań praktycznych to ćwiczenia gastronomiczne stopniowo odkrywające techniki i sztukę kulinarną. Przepisy kulinarne zaprezentowane są przejrzyście i czytelnie. Uwzględniają zapotrzebowanie ilościowe surowców, łatwy dostęp surowców, narzędzia niezbędne do wykonania zadania, polską tradycję, nowe trendy kulinarne, a także nowoczesny wpływ na żywienie człowieka. Każdy dział materiału edukacyjnego zawiera ciekawostki i wskazówki, które mogą być pomocne w kształceniu gastronomicznym.



Pracownia gastronomiczna zostanie wydana w trzech częściach.


Szczegóły: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02 - Longina Borkowicz

Tytuł: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
Autor: Longina Borkowicz
Producent: Format-AB
ISBN: 9788389184887
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2020
Ilość stron: 152
Format: 21 x 29 cm
Oprawa: broszurowa


Recenzje: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02 - Longina Borkowicz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Longina Borkowicz (1)