Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2

, ,

Podręcznik

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2

, ,

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2020
  • ISBN: 9788302190674
  • Ilość stron: 480
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 76,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 76,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.



Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.



Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.



Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.


Szczegóły: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy

Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Autor: Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Producent: WSiP
ISBN: 9788302190674
Kategoria: Podręczniki
Technikum

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2020
Ilość stron: 480


Recenzje: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×