Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2020
- ISBN: 9788302190674
- Ilość stron: 480
1 - 3 dni robocze*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.
Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.
Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.
Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.
Szczegóły: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Autor: Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Producent: WSiP
ISBN: 9788302190674
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2020
Ilość stron: 480