Książka kucharska dla optymalnych
Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł
Książka kucharska dla optymalnych
Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł
- Wydawnictwo: WGP
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788387534936
- Ilość stron: 482
- Format: 205x145x28mm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Książka kucharska dla optymalnych - Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł
Książka Kucharska dla optymalnych nie jest zwykłą książką kucharską, jakich wiele na rynku. Jej zadaniem jest pokazanie, jak komponować prawidłowo posiłki, jeśli chcemy zastosować dietę optymalną doktora Kwaśniewskiego. Zawarte w niej przepisy udowadniają, że posiłki optymalne są bardzo smaczne, a ich przygotowanie nie wymaga zdolności kulinarnych znanych szefów kuchni. Zawiera ona ponad 400 przepisów, wśród których znajdziemy popularny rosół i klasyczne mielone, ale także nowatorskie sushi czy makaron konjac po chińsku. Wiele produktów użytych w przepisach to pozycje dawniej na polskim rynku mało znane, a które dziś są już w powszechnym użyciu, takie jak olej kokosowy, ser mascarpone czy wspomniany makaron konjac. Różnorodność produktów, którymi dzisiaj dysponujemy, podpowiada nowe, ciekawe podejście do komponowania posiłków i sprawia, że ich przyrządzanie jest łatwe i przyjemne. Wegetarianie przekonają się, że i oni znajdą bardzo ciekawe przepisy dla siebie. Jest ich ponad 150 i oznaczone są znaczkiem vege. Stosowanie diety optymalnej nie oznacza rezygnacji z wegetarianizmu. Książkę uzupełniają bardzo przydatne tabele z zawartością makroskładników i wyliczoną proporcją BTW.
Szczegóły: Książka kucharska dla optymalnych - Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł
Tytuł: Książka kucharska dla optymalnych
Autor: Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł
Wydawnictwo: WGP
ISBN: 9788387534936
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 482
Format: 205x145x28mm
Oprawa: Miękka