Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Książka

Sztukamięs ze szlachtuza.
Nieopowiedziana historia mięsa

  • Wydawnictwo: Czarne
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788381912709
  • Ilość stron: 328
  • Format: 13.3x21.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sztukamięs ze szlachtuza. - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja.

 

Jak jest naprawdę?



Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

- Autorka

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnicto Czarne Sp. z o.o.
Wołowiec 11
38-307 Sękowa (Polska)
tel: +48 515 274 298
email: sekretariat@czarne.com.pl


Szczegóły: Sztukamięs ze szlachtuza. - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Tytuł: Sztukamięs ze szlachtuza.
Podtytuł: Nieopowiedziana historia mięsa
Autor: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Wydawnictwo: Czarne
ISBN: 9788381912709
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 328
Format: 13.3x21.5cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Sztukamięs ze szlachtuza. - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (2)