Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy
Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy
Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
- Wydawnictwo: Antyk
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788366458512
- Ilość stron: 320
- Format: 17 x 20.5 cm
- Oprawa: twarda
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy - Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo.mają w sobie coś z bigosu. Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne-diś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Odzwieciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy-Ducha Gór.
Producent:
Wydawnictwo Marek Derewiecki
ul. Szkotnia 29a
32-650 Kęty (PL)
tel: 603931607
email: wydawnictwo@derewiecki.pl
Szczegóły: Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy - Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
Tytuł: Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy
Autor: Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
Wydawnictwo: Antyk
ISBN: 9788366458512
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 320
Format: 17 x 20.5 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.67 kg