Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3

Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3

  • Producent: Format-AB
  • Rok produkcji: 2024
  • ISBN: 9788366796072
  • Ilość stron: 320
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 68,10 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 68,10 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3 - Opracowanie zbiorowe

Wobec zmian, które nastąpiły w podstawach programowych i programach nauczania zmieniliśmy tytuł podręcznika Żywienie i usługi gastronomiczne cz. 3 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3 Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Treść podręcznika pozostała bez zmian.

OD AUTOREK:

Szanowni Państwo,

decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:

Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.

Połączenie części towaroznawczej z technologiczną, co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne, pozwala na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.

Wprowadzenie na końcu każdej części, zarówno towaroznawczej jak i technologicznej, zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika, ułatwia ich odszukanie oraz wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.

Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęca do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.

Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.

Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek

Podręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukazał się w trzech częściach.

Podręcznik ten jest wymieniony jako LITERATURA OBOWIĄZKOWA z zakresu gastronomii, żywności i żywienia Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.


Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3 - Opracowanie zbiorowe

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3
Autor: Opracowanie zbiorowe
Producent: Format-AB
ISBN: 9788366796072
Rok produkcji: 2024
Ilość stron: 320


Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3 - Opracowanie zbiorowe

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×