Italia do zjedzenia
Bartek Kieżun
Italia do zjedzenia
Bartek Kieżun
- Wydawnictwo: Buchmann
- Rok wydania: 2024
- ISBN: 9788383871998
- Ilość stron: 304
- Oprawa: Twarda
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
"Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.
Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim. - Bartek Kieżun
Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Szczegóły: Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun
Tytuł: Italia do zjedzenia
Autor: Bartek Kieżun
Wydawnictwo: Buchmann
Seria: Do Zjedzenia
ISBN: 9788383871998
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 304
Oprawa: Twarda
Recenzje: Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun
Informacje:
Inne pozycje tego autora: Bartek Kieżun (12)
- Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej (Jedność) - Twarda
- Hiszpania do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Stambuł do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Italia do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Farina. Kuchnia śródziemnomorska (Znak Koncept) - Twarda
- Ateny do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca (Buchmann) - Twarda
- Jerozolima do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Ach zapach! Przewodnik po fantastycznym świecie zapachów (Buchmann) - Twarda
- Neapol łakomym okiem (Buchmann) - miękka ze skrzydełkami
- Chorwacja do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Italia do zjedzenia (Buchmann) - Twarda