Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Fiedoruk Andrzej
Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Fiedoruk Andrzej
- Wydawnictwo: Muza
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788374957991
- Ilość stron: 144
- Format: 14.5x20.5
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Z pól i lasów na stół i do spiżarni - Fiedoruk Andrzej
Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości
Szczegóły: Z pól i lasów na stół i do spiżarni - Fiedoruk Andrzej
Tytuł: Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Autor: Fiedoruk Andrzej
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788374957991
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 144
Format: 14.5x20.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg
Recenzje: Z pól i lasów na stół i do spiżarni - Fiedoruk Andrzej
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Fiedoruk Andrzej (7)
- Alkoholowe dzieje świata (Księży Młyn) - twarda
- Krwawe tropy (Stowarzyszenie Dorzecze) - Miękka
- Sekrety jedzenia (Księży Młyn) - Twarda
- Uczta szubrawców (Księży Młyn) - Brak
- Historia kuchni polowej. (SBM) - Twarda
- Kuchnia podlaska. Litewska-białoruska-ukraińska... (Fundacja Sąsiedzi) -
- Jak dawniej jadano (RM) - Miękka