Chemia żywności Tom 1
Chemia żywności Tom 1
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788379262427
- Ilość stron: 400
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
75,00 PLN
Opis: Chemia żywności Tom 1
W tomie 1 omówiono:
- zakres i rolę chemii żywności
- budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
- funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
- naturalne barwniki surowców
- substancje wpływające na smak i zapach żywności
Szczegóły: Chemia żywności Tom 1
Tytuł: Chemia żywności Tom 1
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788379262427
Tytuł tomu: Główne składniki żywności
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 400
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.656 kg