Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788379262434
- Ilość stron: 328
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
70,00 PLN
Opis: Chemia żywności Tom 2
W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
- chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
- techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności
Szczegóły: Chemia żywności Tom 2
Tytuł: Chemia żywności Tom 2
Podtytuł: Biologiczne właściwości składników żywności
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788379262434
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 328
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.56 kg