Hamburgery. 50 łatwych przepisów

Książka

Hamburgery. 50 łatwych przepisów

  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788327434210
  • Ilość stron: 128
  • Format: 18x22.5 cm
  • Oprawa: oprawa twarda
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 24,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 24,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.

Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.

Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl


Szczegóły: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

Tytuł: Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Autor: Cinzia Trenchi
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327434210
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 128
Format: 18x22.5 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.482 kg


Recenzje: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×