Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Cinzia Trenchi
Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Cinzia Trenchi
- Wydawnictwo: Olesiejuk
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788327434210
- Ilość stron: 128
- Format: 18x22.5 cm
- Oprawa: oprawa twarda
Niedostępna
Opis: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi
`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.
Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.
Szczegóły: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi
Tytuł: Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Autor: Cinzia Trenchi
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327434210
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 128
Format: 18x22.5 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.482 kg
Recenzje: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi
Informacje:
Inne pozycje tego autora: Cinzia Trenchi (8)
- Superfood. Przepisy na zdrowe, odżywcze posiłki (Olesiejuk) - twarda
- Detoks (Olesiejuk) - twarda
- Sportfood. Przepisy i porady dla milośników... (Olesiejuk) -
- Smartfood (Olesiejuk) -
- Streetfood (Olesiejuk) -
- Napoje tłoczone na zimno. Zdrowie i dobre samopoczucie zamknięte w szklance (Jedność) - Twarda
- Niewyczerpane źródło energii (Jedność) - twarda
- Zioła i przyprawy. Naturalny sposób na zdrowe życie (Jedność) - twarda