Hamburgery. 50 łatwych przepisów

Książka

Hamburgery. 50 łatwych przepisów

  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788327434210
  • Ilość stron: 128
  • Format: 18x22.5 cm
  • Oprawa: oprawa twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 24,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 24,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.

Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.


Szczegóły: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

Tytuł: Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Autor: Cinzia Trenchi
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327434210
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 128
Format: 18x22.5 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.482 kg


Recenzje: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×