Polska kuchnia regionalna
Polska kuchnia regionalna
- Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788377059203
- Ilość stron: 160
- Format: 21.0x24.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Polska kuchnia regionalna
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy
i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole.
Książka:
zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski zupy, dania główne, desery, przysmaki;
ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.
Szczegóły: Polska kuchnia regionalna
Tytuł: Polska kuchnia regionalna
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
ISBN: 9788377059203
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 160
Format: 21.0x24.5cm
Oprawa: Twarda