Roślinna kuchnia regionalna (Uszkodzona okładka)

OUTLET

Roślinna kuchnia regionalna (Uszkodzona okładka)

  • Wydawnictwo: Marginesy
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788366500877
  • Ilość stron: 344
  • Format: 17.0x22.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Roślinna kuchnia regionalna (Uszkodzona okładka) - Paweł Ochman

Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, „pizza” z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca – jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci.



Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.



Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem.



Paweł Ochman – weganin, autor bloga weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książki Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.



Szczegóły: Roślinna kuchnia regionalna (Uszkodzona okładka) - Paweł Ochman

Tytuł: Roślinna kuchnia regionalna (Uszkodzona okładka)
Autor: Paweł Ochman
Wydawnictwo: Marginesy
ISBN: 9788366500877
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 344
Format: 17.0x22.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Roślinna kuchnia regionalna (Uszkodzona okładka) - Paweł Ochman

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: