Liczmy kalorie
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Liczmy kalorie
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2006
- ISBN: 9788320042597
- Ilość stron: 304
- Format: 16.7x11.8
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Liczmy kalorie - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Książka w wygodnym, kieszonkowym wydaniu jest przeznaczona dla osób, które stosują dietę niskoenergetyczną. Autorki omawiają grupy produktów spożywczych i ich udział w codziennej diecie, a także zapotrzebowanie na energię, białko, węglowodany i tłuszcze w zależności od płci i wieku. Dla czytelników dbających o swój wygląd i przestrzegających ściśle parametrów podano sposób obliczenia BMI, czyli wskaźnika masy ciała.
W tabelach można znaleźć wartość odżywczą popularnych produktów spożywczych wyrażoną w gramach i porcjach, co ułatwia korzystanie z tabel na co dzień.
Szczegóły: Liczmy kalorie - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Tytuł: Liczmy kalorie
Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320042597
Języki: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 304
Format: 16.7x11.8
Oprawa: Miękka
Waga: 0.22 kg
Recenzje: Liczmy kalorie - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Informacje:
Inne pozycje tego autora: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda (7)
- Jem zdrowo: węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - miękka
- Liczmy kalorie (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawodu (WSiP) - Miękka
- Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WSiP) - miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Tabele składu i wartości odżywczej żywności (PZWL Wydawnictwo Lekarskie) - Miękka