Tradycje kulinarne Polski
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Polski
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Wydawnictwo: Hanami
- Rok wydania: 2023
- ISBN: 9788367799089
- Ilość stron: 352
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Zintegrowana
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Tradycje kulinarne Polski - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. Partnerami publikacji są: Bunkatura, Gospodarstwo Podole Wielkie, Hanami, Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego oraz Szlak Kulinarny „Smaki Powiatu Poznańskiego”, LaCava, Muzeum Pałacu króla Jana III w Wilanowie, Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu, Muzeum Polskiej Wódki, Stowarzyszenie Polska Wódka, Szlak Kulinarny Śląskie Smaki, Śląska Organizacja Turystyczna, VIVAMIX – Oficjalny Dystrybutor KitchenAid w Polsce. Medialnie projekt wspierają: Kuchniokracja, Mistrz Branży, Podróże kulinarne, Radio Kulinarne oraz Wydarzenia Kulinarne.
Szczegóły: Tradycje kulinarne Polski - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tytuł: Tradycje kulinarne Polski
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788367799089
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 352
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Zintegrowana
Recenzje: Tradycje kulinarne Polski - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Tomaszewska-Bolałek (10)
- Tradycje kulinarne Japonii (Hanami) - Kartonowa Foliowana
- Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii (Hanami) - Miękka
- Japońskie słodycze (Hanami) - Twarda z obwolutą
- Tradycje kulinarne Korei (Hanami) - Twarda
- Kuchniokracja. Deserownik (Publicat) - twarda
- Tradycje kulinarne Szwecji (Hanami) - miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Norwegii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Polski (Hanami) - Zintegrowana
- Tradycje kulinarne Danii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Polish Culinary Paths (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami