Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Wydawnictwo: Hanami
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788360740996
- Ilość stron: 142
- Format: 16.0x23.0cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce pod tytułem Polish Culinary Paths. Ponad 140 stronicowe pełne pięknych fotografii wydanie zaprasza czytelników w niezwykłą podróż przybliżając smaki i zapachy kuchni polskiej. Dzięki książce czytelnicy poznają historię polskiej kultury żywieniowej, a także popularne składniki oraz produkty. Rys historyczny uzupełniony jest legendami, podaniami, jak również odwołaniami do znanych osobistości (między innymi: Fryderyka Chopina, Mikołaja Kopernika, Marii Konopnickiej, Bolesława Leśmiana), sztuki i literatury. Publikacja zwiera ponadto 16 prostych przepisów.
Szczegóły: Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tytuł: Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788360740996
Języki: angielski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 142
Format: 16.0x23.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.405 kg
Recenzje: Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Tomaszewska-Bolałek (10)
- Tradycje kulinarne Japonii (Hanami) - Kartonowa Foliowana
- Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii (Hanami) - Miękka
- Japońskie słodycze (Hanami) - Twarda z obwolutą
- Tradycje kulinarne Korei (Hanami) - Twarda
- Kuchniokracja. Deserownik (Publicat) - twarda
- Tradycje kulinarne Szwecji (Hanami) - miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Norwegii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Polski (Hanami) - Zintegrowana
- Tradycje kulinarne Danii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Polish Culinary Paths (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami