Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

,

Książka

Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

,

  • Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788324073108
  • Ilość stron: 272
  • Format: 20.5 x 25.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 69,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 69,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto - Marc Vetri, David Joachim

"Życie to kombinacja magii i makaronu" - Federico Fellini



Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.



Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca „kulinarnego Oscara”, czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.


  • Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych

  • Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy

  • Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki




Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni



Marc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni.



JAMIE OLIVER
, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich, osobowość medialna



Książka Marca Vetriego jest dokładnie tym, czego każdy kucharz potrzebuje, aby doskonalić techniki własnoręcznego wyrabiania makaronu i przygotowywać przepyszne, przemyślane i innowacyjne dania. Najważniejsza książka o domowych makaronach, jaką kiedykolwiek czytałem. I jestem nawet trochę o to zazdrosny.



MARIO BATALI
, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich



Mistrzowie makaronu to prawdziwy pean na cześć jednej z najpopularniejszych potraw świata. Utalentowany szef kuchni Marc Vetri doskonale przekazał w tej książce swoją pasję do makaronu.



NATHAN MYHRVOLD,
współautor encyklopedii Modernist Cuisine



Na początku książki Marc Vetri stwierdza, że przepis potrzebuje kucharza. Racja, ale jako kucharze potrzebujemy mistrzów takich jak Vetri – kogoś, kto zachęci nas do poszukiwania ideału, pomoże zrozumieć potrawy i docenić ich piękno. W tej książce Vetri realizuje właśnie tę misję.



DR STEPHEN JONES
, kierownik Bread Lab na Washington State University



Nigdy nie jadłem lepszego makaronu niż ten, który wyszedł spod ręki Marca Vetriego. Gdybym o przygotowanie swojego ostatniego posiłku miał poprosić jednego kucharza, wybrałbym właśnie jego. I zamówiłbym dziesięć dań z makaronu. Ta książka stanie się waszą makaronową biblią i pozwoli wam zgłębić tajniki tej magicznej potrawy.



MICHAEL SYMON
, szef kuchni, restaurator, osobowość telewizyjna, autor książek kulinarnych

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
ul. Kościuszki 37
30-105 Kraków (Polska)
tel: 12 61 99 500
email: sekretariat@znak.com.pl


Szczegóły: Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto - Marc Vetri, David Joachim

Tytuł: Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto
Autor: Marc Vetri, David Joachim
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
ISBN: 9788324073108
Tłumacz: Mailina Dorota
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 272
Format: 20.5 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto - Marc Vetri, David Joachim

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto - Marc Vetri, David Joachim



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: