Ateny do zjedzenia
Bartek Kieżun
Ateny do zjedzenia
Bartek Kieżun
- Wydawnictwo: Buchmann
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788383181882
- Ilość stron: 288
- Format: 21.0x27.0cm
- Oprawa: Twarda
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Opis: Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
Szczegóły: Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun
Tytuł: Ateny do zjedzenia
Autor: Bartek Kieżun
Wydawnictwo: Buchmann
Seria: Do Zjedzenia
ISBN: 9788383181882
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 288
Format: 21.0x27.0cm
Oprawa: Twarda
Recenzje: Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Bartek Kieżun (12)
- Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej (Jedność) - Twarda
- Hiszpania do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Stambuł do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Italia do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Farina. Kuchnia śródziemnomorska (Znak Koncept) - Twarda
- Ateny do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca (Buchmann) - Twarda
- Jerozolima do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Ach zapach! Przewodnik po fantastycznym świecie zapachów (Buchmann) - Twarda
- Neapol łakomym okiem (Buchmann) - miękka ze skrzydełkami
- Chorwacja do zjedzenia (Buchmann) - Twarda
- Italia do zjedzenia (Buchmann) - Twarda